Ads 468x60px

Adem Atakan 1996 yılında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde doğdu. İlk okulunu Küçükçekmece Sefaköy'de bitirdi. Liseyi'de Küçükçekmece'de okumaya devam ediyor.

7 Temmuz 2011 Perşembe

SORUŞTURMADA 5'İNCİ GÜN

Tüm Türkiye'yi sarsan ve deprem etkisi yaratan şike soruşturmasında 5'inci güne de çok önemli gelişmelere sahne oldu.



Tüm Türkiye'yi sarsan futbolda şike operasyonu kapsamında 5'inci güne de hızlı girildi.
Sabaha karşı 15 kişi tutuklanırken, Fenerbahçe Yönetimi'nden Nihat Özdemir ve Ali Koç, savcıyı yürüten savcıdan bilgi almak için erken saatlerde İstanbul Adliyesi'ne geldi. Savcılıkta 1.5 saat süren bir görüşmeyle bilgi alan Nihat Özdemir ve Ali Koç adliyeden ayrıldı.
04:17 - Futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, 20 kişiden 15'i tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde mahkemeye sevk edilen 20 kişiden Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, sözleşmesi dondurulan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski futbolcu Ümit Karan, futbolcu Korcan Çelikay, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç ve Ali Kıratlı tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.
04:20 - Mahkemeye sevkedilenlerden Doğan Ercan, Mehmet Şen, Cengiz Demiral ve Erdem Konyar serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca Yavuz Ağırgöl'ün yaş ve sağlık sebebiyle serbest bırakılmasına karar verdi.
09:10 - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Aziz Yıldırım dışındaki son 11 kişi de adliyeye sevk edildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan 11 kişinin işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi. Kelepçeli oldukları görülen şüpheliler, Çırağan Caddesi'ndeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan adliye binasına alındı.
09:34 - Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç, futbolda şike soruşturmasını yürüten savcıdan bilgi almak için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.


10:21 - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, Bülent Uygun, Ümit Karan ve Mehmet Yıldız ile yollarını ayırma kararı aldı. Şike operasyonu kapsamında, Eskişehirspor, teknik direktör Bülent Uygun, Ümit Karan ve Mehmet Yıldız'in sözleşmelerini dondurmuştu. Bülent Uygun ile Ümit Karan, operasyon kapsamında tutuklanırken, Mehmet Yıldız, 4'üncü günde serbest bırakılmıştı.
11:37 - İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturma kapsamında savcılıktan bilgi alan Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç, 1.5 saatlik bir görüşmenin ardından adliyeden ayrıldı.
12:30 - Emenike'nin avukatı: "2013'e kadar oturma iznimiz var. Ankara'dan evrak gelince şubeden ayrılacağız."
13:11 - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hastaneden ayrıldı. Tedavisi tamamlanan Yıldırım önce emniyete ardından da adliyeye gidecek.
13:27 - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım emniyete getirildi.
15:41 - Şu anda emniyette bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, emniyette ifade vermek istemiyor ve susma hakkını kullanıyor.
16:20 - Adliyeye sevkedilen 11 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 3'ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
17:30 - İşlemleri tamamlanan Emenike, Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı. Emenike bu akşam Fenerbahçe'nin Düzce Kampı'na katılacak.
18:05 - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu geceyi emniyette geçireceği ve yarın sabah 08:30'da adliyeye sevk edileceği açıklandı.
18:10 - İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i ifade vermeye çağırmadıklarını açıkladı.
18:35 - Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, soruşturma savcısı Mehmet Berk'i, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na sorgulamanın içeriğiyle ilgili şikayet etti.
20:00 - Mahkemeye sevk edilen Selim Kımıl, Abdullah Eker ve Abdullah Karakuz tutuklandı.
20:30 - Eskişehirspor Kulübü yönetimi, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan teknik direktör Bülent Uygun ile eski futbolcu ve sportif direktör Ümit Karan'ın sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiğini açıkladı.




0 yorum:

Yorum Gönder