Ads 468x60px

Adem Atakan 1996 yılında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde doğdu. İlk okulunu Küçükçekmece Sefaköy'de bitirdi. Liseyi'de Küçükçekmece'de okumaya devam ediyor.

5 Temmuz 2011 Salı

ŞİKE OPERASYONU'NDA SICAK GELİŞMELER

Ülke çapında devam eden şike operasyonunda 3'üncü güne sıcak gelişmelerle girildi. Adliye sevkleri, ve sağlık kontrollerinin peş peşe geldiği 3'üncü günde, bütün yaşananlar gün boyu canlı yayında burada...



Ülke çapında düzenlenen şike soruşturması kapsamında 3'üncü güne sıcak gelişmelerle girildi...
09.30 - Sabah erken saatlerde ilk olarak Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız, Giresunspor eski başkanı Olgun Peker, Diyarbakırspor eski başkanı Abdurrahman Yakut ve Adanaspor Teknik Direktörü Levenet Eriş'in de aralarında bulunduğu 15 kişi adliyeye sevkedildi.
10.00 - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün saat 14.00'te Emniyet Müdürlüğü'ne giderek operasyon hakkında bilgi alacak. Aydınlar'ın heyetinde, Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve Yunus Egemenoğlu yer alacak.
10.30 - Şekip Mosturoğlu, Mecnun Otyakmaz ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
11.00 - Emmanuel Emenike, Sezer Öztürk, Bülent Uygun, kaleci Korcan, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan sağlık kontrolüne getirildi.
11.05 - Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, devam eden operasyonla ilgili bir açıklama yaparak, "Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Tüm Galatasaray camiasından gelişmeleri büyük bir olgunluk ve soğukkanlılıkla izlemelerini ve Türk futbolunun bu süreçten zarar almadan çıkmasını dilerim" dedi.
11.51 - Aralarında Korcan Çelikay'ın da bulunduğu 12 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolü işlemleri yapılan bu kişiler, yeniden emniyete götürüldü.
12.05 - Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Emenike, Sezer Öztürk, Bülent Uygun gibi isimlerin de aralarında bulunduğu grup, ikinci kez sağlık kontrolünden geçirildi ve yeniden emniyete götürüldü.

13.42 - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 kişinin savcılık sorgusu başladı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine getirilen Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Diyarbakırspor Kulübü eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker ile Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Haldun Şenman, futbolcu Mehmet Yıldız, Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Talat Emre Koçak, Halil Köntek, Özcan Üstüntaş, Çoşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Özden Tütüncü, Serdar Belçin, Murat Tanış ve Beşir Acar, hakim ve savcıların kullandığı üst kapının bulunduğu caddede polis otobüsünden indirilerek binaya alındı.

13.55 Emniyette sorguları tamamlanan 7 kişi daha adliyeye sevkedildi.

14.40 - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Üniversitesi'nin kardiyoloji servisinde anjiyo odasına alındı.

15.00 - Fenerbahçe Kulübü'nün yayın yasağı talebi reddedildi.
15.05 - Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı. Aydınlar, "UEFA'ya karşı sorumluluğumuzdan dolayı zamanımızın dar olduğunun farkındayız. Bu süreyi iyi değerlendireceğiz" diye konuştu.
16:00 - İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a bugün öğleden sonra anjiyo yapıldığını bildirdi. Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Aziz Yıldırım'ın bir damarında %30'a yakın bir daralma tespit edildiğini, ancak bunun için müdahaleye gerek olmadığını açıkladı.
16:25 - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görüşmesi sona erdi. Aydınlar, görüşmenin ardından emniyet müdürlüğünden ayrıldı.
16:50 - Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu sağlık kontrolü için yeniden hastaneye götürüldü.
18:05 - Göğüs ağrıları nedeniyle hastaneye getirilen Şekip Mosturoğlu, yeniden emniyet müdürlüğüne götürüldü.
18:10 - Fenerbahçe Spor Kulübü, taraftarına yönelik bir açıklamada bulundu. En kısa zamanda gerçeklerin orataya çıkacağı belirtildi.
18:25 - Fenerbahçeli Yöneticiler, Federasyon Başkanı ve asbaşkanlarıyla olağanüstü toplantıda için bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
18:35 - Adliyeye sevk edilen 22 kişinin sorguları tamamlandı. Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız ve Halil Köntek serbest bırakıldı. Geriye kalan 19 kişi için tutuklama talep edildi.
19:00 - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Topuk Yaylası'nda bir açıklama yaptı. Kocaman, "18 maçın 17'sini alnımızın akıyla kazandık. Bataklığı kurutmak için bir takım seçilemez, 1958 yılına kadar araştırılması lazım" ifadelerini kullandı.
19:10 - Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza'dan da bir açıklama geldi. Alex, "Bu sezon elde ettiğimiz başarıyı kimse gölgeleyemez" dedi.
19:40 - Serbest bırakılan Mehmet Yıldız ve Levent Eriş, adliyeden ayrıldı.
19:50 - Adliyeye sevk edilen Özcan Üstüntaş, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
GELİŞMELER GÜN BOYU BURADA...


0 yorum:

Yorum Gönder