Ads 468x60px

Adem Atakan 1996 yılında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde doğdu. İlk okulunu Küçükçekmece Sefaköy'de bitirdi. Liseyi'de Küçükçekmece'de okumaya devam ediyor.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

OPERASYONUN 4'ÜNCÜ GÜNÜ

Ülke çapında devam eden "şike operasyonu"nun 4'üncü gününde adliyeye sevkedilen 25 kişinin sorguları tamamlandı. 5 kişi serbest bırakıldı ve 20 kişi tutuklama kararıyla mahkemeye sevkedildi. Emenike, Mahmut Boz, Tuğrul Çağrı, Özer Mustafa Efe, Sezer Öztürk serbest bırakıldı. Futbolculardan Korcan'a tutuklama talebi geldi.



Türkiye'yi şoke eden ve ülke çapında devam eden şike operasyonunda, 4'üncü güne de hızlı girildi. Sabah erken saatlerde sevkler başlarken aralarında Türk futbolunun önde gelen isimlerinin yer aldığı büyük bir grup da adliyeye sevk edildi.

09:05 - Emniyette sorguları tamamlanan 25 kişi adliyeye sevkedildi.
09:35 - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi. Grup arasında, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk,  Emmanuel Emenike, Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, sözleşmeleri dondurulan Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ile sportif direktörü Ümit Karan da bulunuyor.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait bir araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen şüpheliler, Çırağan Caddesi'ndeki bahçe kapısında indirilerek savcı ve hakimlerin kullandığı girişten adliye binasına alındı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye girişleri sağlanan şüphelilerden Bülent Uygun, basın mensuplarına yönelik olarak ''Adımızı çıkardılar, adımızı'' diye seslendi.
12:15 - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına bulunan 11 kişi daha sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen 11 kişinin rutin sağlık kontrolleri yapıldı. Bu kişiler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geri götürüldü.
13:00 - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişinin savcılık sorgusu başladı.
14:38 - İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Zerrin Yiğit, ''Futbolda Şike Operasyonu'' kapsamında gözaltına alınan ve rahatsızlığı nedeniyle enstitüde tedavisine devam edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili olarak, ''Kendisini biraz daha gözlem altında tutacağız. Bugün taburcu olmayacak'' dedi.
14: 38 - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sağlık durumunun daha iyiye gitmesi durumunda yarın ifade verecek.
14:40 - Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Mecnun Otyakmaz'ın 2.5 saat süren sorguları sona erdi.
15:35 - Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı ve yöneticilerin dahil oldukları soruşturmaya ilişkin tüm detayların yönetim kurulu ve kulübün avukatları tarafından dikkatle takip edilmeye devam edildiği bildirildi.
16:01 - Emniyet'ten açıklama geldi. Emniyet, Süper Lig ve 1. Lig'de 19 maçta şike ve teşvik tespit edildiğini ve delillendirildiğini açıkladı. Bu arada operasyon kapsamında 8 de ruhsatsız silah ele geçirildiği ifade edildi.

17:05 - Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu nedeniyle futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkındaki gözaltı kararı kaldırıldı.
18:01 - Ülke çapında devam eden "şike operasyonu"nun 4'üncü gününde adliyeye sevkedilen 25 kişinin sorguları tamamlandı. Gözler savcı Mehmet Berk'in vereceği kararda.
19:21 - Şike operasyonu kapsamında, 5 kişi serbest bırakıldı ve 20 kişi tutuklama kararıyla mahkemeye sevkedildi. Emenike, Mahmut Boz, Tuğrul Çağrı, Özer Mustafa Efe, Sezer Öztürk serbest bırakıldı. Futbolculardan Korcan'a tutuklama talebi geldi.
Operasyonun 3'üncü gününden 4'üncü güne geçilirken sabaha karşı 7 kişi tutuklanmış ve 11 kişi serbest bırakılmıştı.



TUTUKLANAN İSİMLEREski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Eski Giresunspor yöneticisi Hakan Karaahmet, Giresunspor yöneticisi Coşkun Çalık, eski Türkiye Futbol Federasyonu çalışanı Haldun Şenman ve Avukat Talat Emre Koçak tutuklandı ve bu isimler Metris cezaevine gönderildi.
TUTUKSUZ YARGILANACAK İSİMLERMersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar, Mersin İdman Yurdu tribün lideri Murat Tanış, Giresunspor taraftar temsilcisi Özden Tütüncü, Levent Eriş'in yardımcısı Serdar Berkin, Altay Genel Müdürü Erman Ertaş, Menajer Mahmut Güneş, Menajer Ümit Aydın, Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı, Abdullah Cila, Tarık Özarslan ve Özden Arslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SERBEST BIRAKILAN İSİMLERDün akşam saatlerinde savcılık soruşturmasının ardından Mehmet Yıldız, Levent Eriş, Halil Köntek ve Özcan Üstüntaş da serbest bırakılmıştı.





0 yorum:

Yorum Gönder