Ads 468x60px

Adem Atakan 1996 yılında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde doğdu. İlk okulunu Küçükçekmece Sefaköy'de bitirdi. Liseyi'de Küçükçekmece'de okumaya devam ediyor.

4 Temmuz 2011 Pazartesi

"Şike soruşturması"nın ikinci gününde neler yaşandı?

Ülke çapında devam eden "şike soruşturması" kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Soruşturmanın ikinci günü, sabah erken saatlerden itibaren hareketli geçti. İşte ikinci günde yaşananlar...



Şike soruşturmasının ikinci gününde gözler yine Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde'ydi.
Günün ilk gelişmesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, sağlık kontrolleri için Haseki Hastanesi'ne götürülmesiydi. Aziz Yıldırım öncelikle acil serviste kontrollerinden geçirildi. Aziz Yıldırım yaklaşık 1.5 saat acil serviste kaldı. Tomografisi çekilmek üzere başka bir serviste getirilen Aziz Yıldırım, hastanenin arka kapısından çıkarılarak yeniden emniyete götürüldü.
Şeker hastalığı bulunan Aziz Yıldırım, akşam saatlerinde bir kez daha hasteneye kaldırıldı. Haseki Hastanesi Kardiyoloji servisine kaldırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı, ikinci başkan Nihat Özdemir de ziyaret etti.

Soruşturma ile ilgili olarak yeni isimlerin ifadelerine başvurulmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehirspor futbolcusu İbrahim Akın ile geçen sezona Kasımpaşa ile başlayıp Konyaspor ile tamamlayan teknik direktör Yılmaz Vural'ın ifadelerine başvurulmaları istendi.


Fenerbahçe Kulübü ise iki ayrı açıklamayla gelişmeleri değerlendirdi. Önce Fenerbahçe Futbol Yatırımları A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na, kulüp de resmi internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna seslendi.
“Yaşanan süreçte yönetimimiz ve tüm camiamızın türk adaletine olan güveni tamdır. Söz konusu sürecin en kısa zamanda tamamlanarak, adaletin yerini bulacağı konusunda şüphemiz yoktur. Kulübümüz avukatları süreci anbean takip etmekte ve gerekli tüm hukuki girişimler ve değerlendirmeler anında yapılmaktadır.
Söz konusu soruşturmanın henüz çok yeni olması ve hukuki detayların tam olarak bilinmemesi nedeniyle çok sayıda spekülasyon ve yanlış yorumlar yapılmaktadır. Bilgi kirliliği içerisinde, kulübümüz hakkında yanlış yorumlarda bulunmamak adına, kamuoyunun resmi makamlar ve kulübümüz tarafından yapılan açıklamalar dışında hiçbir açıklama ya da yoruma itibar etmemesini önemle hatırlatırız. Basın kuruluşları ve yorumculardan da beklentimiz, kulübümüz ve camiamıza zarar verebilecek nitelikte ve henüz kesinleşmemiş konular hakkında yanlış yorumlar yapmaktan kaçınmalarıdır.”

Fenerbahçe Yönetim Kurulu ise Emniyet Müdürlüğü'ne çıkarma yaptı. Çok sayıda yönetici günü, Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdi ve gelişmeleri yakından takip etti.
Fenerbahçe için bir başka olumsuz tablo ise Borsa'da yaşandı. Hisseler, büyük bir düşüş yaşadı.
Fenerbahçe Spor Kulübü de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, yayın yasağı getirilmesini istedi. Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları, nöbetçi istanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 3 sayfalık bir dilekçe sundu. Dilekçede, ''CMK’nın 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği', basın kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 'başkalarının şöhret ve  haklarının korunması', yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla, TCK’nın 288. maddesinde düzenlenen 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eden' yayınların yasaklanmasını talep ederiz'' denildi.
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi ve sadece ''Soruşturma sürüyor, söylenecek herhangi bir şey yok'' dedi.
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, özel yetkili savcı Mehmet Berk'e ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilecek. İfade süreci, emniyetteki sorguları tamamlanan eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Giresunspor'un mevcut başkanı Ömür Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet, taraftar derneği başkanı Özden Tütüncü gibi isimlerle başlayacak.

Gruplar halinde adliyeye getirilecek şüpheliler, organize suç kapsamındaki iddiaları yanıtlayacak. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise gözaltı sürecinin son gününde adliyeye getirilecek. Soruşturma süreciyle ilgili olarak da yeni gelişmeler var. Buna göre, Yılmaz Vural ve İbrahim Akın'ın da ifadelerine başvurulacak. Ayrıca, savcılığın 10 gün içinde tamamlamayı planladığı soruşturmanın ardından iddianamenin hazırlık süreci başlayacak.







0 yorum:

Yorum Gönder